Saturday, August 14, 2010

Mount Assiniboine







































































Het stond al lang op het programma, de beklimming van Mount Assiniboine. De hoogste berg van de zuidelijke Rockies en met 3618 mtr piekt deze berg hoog boven de rest in de omgeving. Vanwege zijn piramide vorm wordt het ook wel 'De Matterhorn van de Rockies' genoemd.

Veel mensen nemen de helicopter naar het gebied, maar Bram en ik besloten te lopen vanuit British Columbia en dat was best te doen in een lange dag. Eenmaal bij de hut hadden we prachtig avondlicht en een goed zicht op de route van de volgende dag, de noord graad. De weersverwachting was niet optimaal en daarom stonden we na een korte nacht om 3.30 klaar voor vertrek. Vanwege recente neerslag was de route voor de helft bedekt met sneeuw en dat maakte het allemaal net ietsje spannender. Met stijgijzers onder onze schoenen en een pikkel in de hand vonden we onze weg naar de top waar we om 8.30 aankwamen. De hoofdlampjes nog steeds op onze helm omdat we de eerste twee uur in het donker geklommen hadden. Een minuutje, hooguit..... langer zijn we er niet geweest. Geen uitzicht en regen op komst deed ons besluiten om snel af te dalen. O ja, eerst een stukje chocolade!!

Hier zie je een paar foto's die gemaakt zijn tijdens onze klim. Eenmaal terug bij de hut hebben we een siesta gehad..... daarna te voet weer terug richting auto, zo'n 5 uur lopen. Onweer: boemels en bliksem deden mijn wandelstok zoemen....... best wel eng! Moe maar voldaan hebben we een biertje gedronken en geproost op onze berg en op mijn verjaardag. In Nederland zou ik immers al jarig zijn geweest...... 30 jaar!

Ik heb een hele leuke dag gehad, vrijdag de dertiende! Eerst een bad in de natuurlijke Hot Springs bij de Lucier Hotsprings in Whiteswan Provincial Park. Daarna kreeg ik een fles 'goeie bubbels', een boek met alles over ezels een een cadeau bon voor mooie sieraden. Vervolgens hebben we heerlijk uit-gegeten in Canmore's beste restaurant. Het was een gezellige dag en Bram vind het dan ook niet zo erg dat hij geen jonge vriendin meer heeft, haha!!

No comments:

Post a Comment