Saturday, October 17, 2009

Mount Louis

16 September Mount Louis beklommen. Een heel avontuur. Het is een lange rots alpiene route in de buurt van Banff. Na een lange aanloop van zo'n kleine 3 uur begonnen we met de eigenlijke klim. Hier zie je Bram klimmen in het moeilijkste stuk van de route een 5.8 waardering. Met rugzak en eigen geplaatste protexie nogal lastig. Maar het lukte!













Na ruim 7 uur klimmen kwamen we aan op dit plateau, het laatste stuk naar de top van de berg was zichtbaar. Veel te laat maar met weinig andere keuzes klommen we door daar de top.
















Eindelijk waren we op de top van de berg, een klassieke route hadden we geklommen: de Gmoser Route. Veel te laat kwamen we op de top en omdat de dagen in september toch al weer aanzienlijk korter worden hebben we erg moeten haasten om op tijd van de berg af te komen.
Bram schrijft nog even onze namen in het schrift dat op de top van de berg ligt te wachten op alle klimmers die succesvol boven komen.
Net voor het dinker waren we klaar met alle abseils en stonden we weer op vaste bodem. Terug naar het wandelpad waar we vandaan kwamen, zagen we een vallende ster aan een strak zwarte hemel vol met de mooiste sterren en planeten. Prachtig!
Na 17 uur wandelen en klimmen kwamen we om 23.45 weer bij de auto. Bijna hadden we op de berg moeten slapen, maar het ging allemaal net goed! Lang leve de hoofdlamp, een beek met heerlijk berg water en het gezelschap van de sterren.

No comments:

Post a Comment