Monday, September 7, 2009

Linda in de Helikopter

De Alpine Club ging een werkbezoek brengen aan twee hutten ten Noord Westen van Revelstoke in de Selkirks. Een gebied dat voornamelijk toegankelijk is met helikopter. Een vlucht van ruim een half uur (best lang voor een heli vlucht) over gletsjers en bergen. Met een Bell 407. Echt helemaal te gek!

Het uitzicht was adembenemend en ik mocht voorin naast de piloot zitten. Met zijn zessen kregen we ieder onze eigen koptelefoon zodat we konden communiceren. Jammergenoeg was het super hei-ig vanwegen de bosbranden in het gebied en konden we ondanks de stralend blauwe dag niet heel erg ver weg kijken.


In- en uitstappen is ook echt een hele belevenis. De wieken draaien nog en de wind die er ontstaat is super sterk. De tassen, moeten beschermd worden tegen opvliegen, vandaar dat je tegen de grond aan gaat hangen, over de tassen heen, en wacht totdat de heli weggevlogen is.













Dit is de Fairy Meadows Hut, een beroemde hut in het ski-seizoen. Vandaar dat de klusjesmannen van de ACC druk bezig waren om de hut winterklaar te maken. De heli heeft de hele dag hout ingevlogen voor de kachel en de sauna. Ook werden de volle WC-barrels (een soort regenton met deksel) uitgevlogen ergens leeggemaakt en weer teruggevlogen. Tegen het einde van de middag vlogen we weer terug naar Golden. Wel een leuk werkuitje!

No comments:

Post a Comment