Wednesday, April 20, 2011

Skiing tent ridge bowl.

Here some nice pictures from Tent Ridge Bowl in Kananaskis. Beautiful snow on a great spring day.Linda skinning up under the cornice.

On tent Ridge. Spray Lake in the distance.


Linda starting the ski down.


Skiing great powder in the bowl.


Looking back up to ski tracks in Tent Ridge Bowl.

Thursday, April 14, 2011

French haig Robertson Pictures












French Hague Robberton Circuit















Ascending the last part of the French Glacier.















Looking towards the Hague Icefield

Three glaciers in one trip! This is what the French Hague Robbertson Circuit is all about. Some more details: 20 km 1000 elevation meters, sunny skies and with 6 of us, a perfect day to be out.
Bram will show you some pictures that he has taken with his camera.

Friday, April 8, 2011

En weer 30 cm sneeuw.


Gisteren weer 30cm sneeuw, morgen hopelijk de korte broek uit de kast!

Wednesday, April 6, 2011

Mt Sparrowhawk















Vlakbij de summit van Mt Sparrowhawk.
Dikke wolken worden af en aangevoerd. Uiteindelijk hebben we een tijdje vastgezeten hier omdat hele dikke wolken ervoor zorgden dat we niks konden zien, zowel niet naar boven als naar beneden. Harde wind en kou deden ons dicht bij elkaar kruipen in een zelfgegraven geïmproviseerd sneeuwhol. Brrr. het was erg koud en het weer werd er niet beter op. Na een tijdje besloten we ons klaar te maken voor de ski terug naar beneden... een beslissing waar we alle vier unaniem mee instemden. Bij de eerste opklaring namen we onze kans en skieden we naar beneden. Als snel skieden we in de zon en zagen we dat de wolken zich rond de top van de berg ophoopten. Het weer was dus helemaal niet zo bar en boos als we dachten. We zaten alleen in een lokale 'white out'.



















Op weg naar de top van Mt Sparrowhawk. Het midden van de foto laat een steile 'Alpine Bowl' zien waardoor we omhoog gingen. Hele diepe sneeuw zoals je ziet. Op de terugweg was dit een unieke ski-piste...helemaal voor ons alleen en gevuld met 40 cm verse poeder... wow.



















We komen net bove de boomgrens na een uurtje flink door 'skinnen' door het bos. Met een prachtig uitzicht op Spray Lakes, Kananaskis Country.



















De drie vrouwen waar Bram mee op stap was, Linda (midden) Lisa en Louise: 3 maal L

Sunday, April 3, 2011

Het is lente!

































Terwijl jullie in Nederland de eerste 'rokjesdag' vierden met maar liefst 24 graden, hebben wij hier in Canmore nog een vers pak sneeuw op ons dak gekregen.

De tuin was zo goed als sneeuwvrij en zelfs de moestuin kwam na maanden weer tevoorschijn. Deze 20 cm is in 1 dag gevallen en het is zeer zware en natte sneeuw. Maar de temperaturen deze week gaan ervoor zorgen dat ook deze sneeuw binnen een mum van tijd weer gesmolten is. Vandaag nog even winterwonderland.

Rokjesdag laat nog even op zich wachten.........