Saturday, March 26, 2011

Skien op Rogers Pass





























































Gedurende de avond en de nacht is het helemaal opgeklaard en verscheen de mooiste sterrenhemel. Daar kon je telkens weer van genieten als je naar de wc moest letterlijk: ' the outhouse'. De wc is buiten in een klein hutje omdat er geen stromend water is. In tonnen wordt alles opgevangen en uitgevlogen per helicopter door de Alpine Club of Canada. Binnen in de hut is een kachel een fornuis, potten, pannen en matrassen om te slapen. Drinkwater maken we van sneeuw..... verse sneeuw. Dit is waarschijnlijk de enigste hut waar men telefoon bereik heeft. Bram's I-phone kwam goed van pas voor het opvragen van het weerbericht en de laatste lawine condities.

's Ochtends werden we beloond met mooie uitzichten en veel zon. Tijd voor een tochtje.... Zie je ons genieten? Blij om weer met elkaar de bergen in te gaan, prachtig weer en lekkere sneeuw. Kortom, het was een top-weekend.
Groetjes Linda

Skien vanuit Asulkan Cabin















Kopje avond thee bij de hut. Het weer lijkt op te klaren....















Eindelijk boven....eerste blik van de hut. Net boven de boomgrens.



















Op weg naar de Asulkan Hut. Zelfs in het bos ligt nog veel sneeuw. Hier zie je de beek die nog geheel bedekt is.















Na een flinke tocht is het lekker om even te stretchen. Yoga in de bergen......

Asulkan Cabin was geboekt voor een nacht, de spullen staan klaar, de ski's liggen in de skibox: klaar om te gaan! Asulkan Cabin ligt in Glacier National Park, 3 uur met de auto vanuit Canmore. Het was een prachtige ochtend om een stuk door de bergen te rijden en wolken verdwenen als sneeuw voor de zon. In 4 uur tijd skieden we naar de hut die zo'n 900 mtr hoger ligt dan de weg op Roger Pass. We deelden de hut die avond met 10 ander mensen. Oordopjes voor de nacht is dan ook een must voor mij.

Zoals je op de foto's ziet, ligt er nog sneeuw genoeg. Laat op de middag begon het lichtjes te sneeuwen en hebben we nog eventjes geskied rondom te hut. Daarna lekker relaxen en vroeg naar bed!

Wednesday, March 23, 2011

Cougar Creek

































































Cougar Creek is bij velen van jullie bekend. 10 minuten van ons huis loopt een rivier/ beek die je helemaal kunt volgen de bergen in. 20 minuten later heb je geen telefoonbereik meer en zie je geen huizen meer om je heen. Rust....! Na het werk liepen Bram, Bassie en ik 2 1/2 uur de beek op en neer.

Op de foto's zie je dat er nog steeds overal veel sneeuw ligt. In het dorp begint nu behoorlijk hard te smelten als de zon doorkomt. Ik heb nog nooit zoveel sneeuw gezien in Canmore en het sneeuw nog steeds af en toe. Regen.... wat is dat???

Nu maken we ons op voor onze eerste huttentocht op ski's. Nu de dagen langer worden en het sneeuwniveau op zijn hoogst is, wordt dit het toerski- seizoen bij uitstek. Binnenkort een update van de tocht naar Rogers Pass (tussen Revelstoke en Golden). Promise!!

Bram op ski's!!!





































Bram heeft groen licht gekregen van de fysio om te skiën. Eerst oefenen op de piste, vervolgens zelf de bergen in. Vorige week was het zo ver en we vertrokken met zijn tweetjes en Bassie naar Crowfoot Glades op de Icefields Pakway vlakbij Bow Lake. Bassie zakte tot over zijn oren de sneeuw in en heeft een flinke work-out gehad. Een leuke korte dag met veel verse sneeuw en vooral harde wind. Omdat het weer niet helemaal meezat, zijn we vroeg terug naar Lake Louise gereden voor een frietje en een biertje. Proost Bram!

Toeren op ski's



















































































En natuurlijk heb ik zelf niet stilgezeten de afgelopen maanden. Regelmatig trok ik de bergen in met vrienden of met kennissen van de Alpine Club. Het is een zeer goed sneeuwjaar: met dank aan El Nina!. Ski-toeren en ski mountaineering is voor mij de ultieme sport onder de bergsporten. Ook al kom je verschillende condities tegen onderweg en heb je niet altijd de ski's onder je voeten, zoals je ziet. Wanneer het te steil is, wordt het lopen met de ski's op de rugzak. Als het super bewolkt is, zie je niks meer en lijkt het alsof je in een pingpong bal loopt. GPS en kompas zijn de enige mogelijkheid om je weg te vinden. Het hoort er allemaal bij..... Op zonnige dagen wordt je beloont met het mooiste uitzicht en (hopelijk) een mooie 'run' terug naar de auto
En, toer skiën in goed voor je conditie want voor alle bochtjes die je maken wilt, loop je eerst met je stijgvellen zelf omhoog. Hier zie je een foto van een 'uptrack' het paadje dat je aanlegt waarover je omhoog gaat. Daarna bochtjes in poedersneeuw met een fantastisch alpien vergezicht!!

Update















































Het is alweer een tijdje geleden dat er een nieuw berichtje of verhaaltje op onze site heeft gestaan. Klachten stroomden binnen.... vandaar een update van de afgelopen maanden.

Bram heeft intensieve fysiotherapie gehad en hier zie je hoe hij bezig is zijn oefeningen te doen. Inmiddels is de fysio afgebouwd tot eenmaal per twee weken en heeft hij groen licht gekregen om weer te gaan skiën.

Tijdens de afgelopen twee maanden hebben we regelmatig gelanglauft (Cross-Country skiën). Het was de eerste sport die Bram weer buiten kon doen en het was dan ook heerlijk om samen met onze vrienden Marty en Caz het bos in te gaan.