Saturday, February 27, 2010

Snowplough train

I found this snowplough train in Banff, not that much snow here though. Maybe they should sell it to the NS. Or do the trains make it through the snow now in the Netherlands.

Sunday, February 21, 2010

Een typische winterdag in The Rockies. Heldere nacht heel erg veel sterren s' nachts rond de -14 graden. Ochtendzon, strak blauwe lucht.... hup naar buiten! We hebben gewandeld in Harvey Heights, net buiten Canmore richting Banff. Uitzicht op Mount Rundle. De zon is al best warm en de temperatuur klimt snel tot rond het vriespunt. In de zon kun je dan ook heerlijk even zitten: zonder jas! De lente laat nog wel even op zich wachten..... maar deze dagen maken zelfs de Canadese winter een heel stuk vriendelijker dan aanvankelijk wordt gedacht.


Sunday, February 14, 2010

Bram Peyto Gletsjer


Bram op de Peyto gletsjer op de weg terug naar de auto. Wat een landschap! Het voelt zo te gek om in alpiene terrein te skiien..... deze gletsjer is helemaal niet stijl maar de sneeuw was erg goed en het uitzicht fantastisch.
Op weg naar Bow Hut. We skiien hier door de canyon en de zomerroute naar Bow Hut loopt hier boven langs. Voor sommigen vast heel bekend!
Bram in een desolaat landschap. De indrukwekkende headwall met de ijsval is zichtbaar op het einde van het dal. Bow Hut ligt links boven op de rotsen. De zebrastenen liggen onder de sneeuw te wachten op de zomer.......... In minder dan drie uur waren we voorbij Bow Hut, waar ons Wapta Icefields avontuur begon. Door slecht zicht zagen we voor een tijd lang helemaal niets....ja Bram zag mij en ik zag Bram. That's it! Het kompas kwam goed van pas!
We sliepen die nacht in Peyto Hut waarna we de volgende dag Mount Baker probeerden te beklimmen. We hebben de berg gedurende twee dagen niet een keer gezien! Door slechte sneeuw condities en harde wind zijn we vlak voor de col van Mount Baker weer omgekeerd. We hebben geen andere mensen gezien deze twee dagen en hebben een superavontuurlijk weekend gehad. En Mount Baker, die staat er volgende keer ook nog wel...

Monday, February 8, 2010


Op weg naar de Summit of Mount Field. Een berg naast het dorpje Field (je raadt het al!). 1400 mtr omhoog en een fantastische ski-run terug naar het dal. Veel verse sneeuw alleen de zon laat ons een beetje in de steek.....






Bram klimt het laatse stuk omhoog, lastig want het is best stijl....